A Travellerspoint blog

En olycklig början...

... eller en vecka i California

overcast

Hej allihoppa

Hur är det där hemma? Kalt? Regn? Eller har ni en bra sommar? äöå

Jag har nu varit på väg till Tipitapa, Nicaragua för lite mer än två veckor. Hur kommer det sig undrar ni kanske och de flesta av er som känner mig mer eller mindre bra kommer inte vara förvånad över vad som har hänt. Två dagar innan jag skulle åker hemmifrån ringde jag till flygbolaget för att kolla att allt kommer gå bra och så läste killen min Iternery och sa: Frankfurt-Philadelphia (USA) OK, Philadelphia - Phoenix (USA) OK och Phoenix - San Jose(USA) OK, och då fick jag verkligen en shock. Och det var som det verkade vara, jag hade bokat fel flyg, inte som planerat till San Jose, Costa Rica men till San Jose, California. Och då trodde jag verkligen att min semester skulle ta slut innan den ens hade börjat på riktig! Men efter några minuter där jag vägrade tror att jag kan vara så otoligt klantig och några mer eller mindre uppmuntrande ord från David bestämmde jag mig för att göra det bästa ur situationen och hälsa på Federico och Luis, två mexican-american vänner som bor i California, som jag lärde känner på min sista stora resan i Argentina. Så jag ringde upp de efter tre år och sa : "Hej, det är Sarah från Tyskland, som ni träffade för tre år sen i Argentina. Hon, som inte kunde nåt spanksa och trodde att ni skulle vållta och döda henne för ni såg så farliga ut." Och gissa vad de sa! De var jätteglada och sa jag skulle stanna i California en hel vecka och de skulle ta ledig och visa mig runt. en hel vecka!!!!! Det verkade helt otroligt! Men det var sant!

Och den 13:e Juni satt jag äntligen på planet... mot San Jose, California!!!!!!!!!

Sent på kvällen den 14:e kom jag ändligen fram till San Jose flygplats, efter att jag fick byta plan 3 gånger och hade så mycket krångel med den amerikanska immigrationen att jag nästan missade flyget. Först så såg min väska väl inte så förtroende väckande ut (jag har min rycksäxl nämligen i nånslaggs säck, så att den inte blir skadat eller stulen) och sen så visste jag varken vad mina vänner heter i efternamn, eller var exact de bor eller vad de jobbar :-), jag var inte så bra förberedd helt enkelt! Men jag kom genom till slut och kom ombord som den sista passagerare. Men jag han! Och sen var jag äntligen framme:

För första gången in California!

Från flygplatsen tog jag en taxi hem till en vänn av mina vänner som jag aldrig hade träffat förr, men som bor i San Jose och där skulle jag sova den första natten till Luis skulle hämta mig nästa morgonen och ta mig till Federico som bor en Berkley! Jag tog also en Taxi fran flygplatsen till Cindy, så heter tjejen jag skulle bo hos. Mitt på natten, jag hade bara en ungefär adress och en telefonnummer, men min mobil funkade inte. Jag vet inte hur lång tid det tog att hitta huset, men vi klarade det till slut och jag blev 30 dollar fattigare för en taxifärd som vanligtvis inte skulle har tagit längre än 7 minuter!
Cindy är också mexican-american och bor ihop men en annan tjej, Jasmin, som också är mexican-american och fortfarande illegal invandrare. Vi sågs och det bara känndes som om vi hade varit vänner förra livet, jag har sällan träffat folk som jag kom överens med så bra från första ögonblick.
Vi satt och pratade och drack öl typ hela natten, och det skulle bli så varenda natt jag var där, men det kunde jag inte ana då, och när jag slutäntligen la mig klockan 5 på morgonen, tänklte jag, nu kan jag sova ut... min semester har äntligen börjat!!!!!!!!!!!!!!

Posted by Sarah_S 13:04 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint