A Travellerspoint blog

Good old friends...

... a week that wasnt planned!

overcast
View Nicaraugua summer 2009 on Sarah_S's travel map.

När jag vaknade nästa morgonen var Luis redan där, han kom upp hela vägen från Los Angeles! Innan vi åkte iväg för att träffa Federico en Berkley, gick vi ut (naja, inte riktig sant, vi körde de 200 meter till det närmaste köpcentrumet!) och åt frukost. Fastfood till frukost, välkommen till Amerika! (hela veckan åt vi inte hemma en enda gång, bara fastfood ute, jag var verkligen förvånad att inte ALLA är otroligt tjocka!)

Efter en helt enorm Hamburgare till frukost, körde vi upp till Berkley för att träffa Federico och några andra vänner, och då ville dem kolla min pass och märkte att det var min födelsedag. Oj, det hade någ varit bättre att inte berrätta för jag hade fortfarande ett stort behov av att sova, men det blev inget. Det var länge sen jag har fästat sådär ordentlig, och efter min första dag en Amerika hade jag lätt behövt flere dagar återhämdningstid. Men jag hade en great födelsedag!

Efter typ två timmars sömn var vi på väg till San Francisko! En riktig cool stad! Otroligt! Vädret var tyvärr inte det bästa men det var ändå cool att lära känner staden och att vara ute med en hel grupp vänner. Efter en natt som vi återigen spenderade festande, tog vi det lungt följande dagen och satt på stranden, åt pizza och hamburgare och diskuterade livet och politik. Det är otroiligt intressant att diskutera med dem, för deras bakgrund och för att de också är invandrare men i ett land som inte alls ta upp de på samma sätt. Sen har alla av dem pluggat på Berkley. Många av de var illegala invandrare, och är legale nu och andra som fortfarande är illegala och bara kunde plugga för nån generös American betalar för att muta myndigheterna, så att dem är gäst studenter från Mexico. Så att de är helt beroende av deras välfärd. Så det är väldigt intressant att prata med dem.
Samma dag var vi också och kollade på Berkley, en riktig riktig cool skola och campus, de har det näst största biblioteket in Amerika. Det var värkligen imponerande, jag måste erkänna att jag kom på ideen att kanske söka dit och plugga ett år där, det skulle vara kult.

Nästa dag åkte hela gruppen ner till San Jose igen och vi gick på en koncert där. Jag kännde inte till gruppen (men alla som känner mig bra, vet att jag inte bruka känna till nån grupp) men det var trevligt ändå. Den natt fick jag äntligen lite mer än bara 3 timmar sömn och dagen därpå körde Luis och jag ner till Los Angeles, och stoppade på väg hos hans föräldrar, som bor mitt i ingenstans och lever av jordbruk. Sen på kvällen kom vi äntligen fram till L.A. och stannade hos ett par, ochså vänner, som är lite äldre och som också är mexican-american och som är klar med skolan och har börjat jobba och bor i en lägenhet, my God, helt otroligt, vilken lyx. Så jag antar när jag kommer och hälsa på mina vänner nästa gång så kommer de också har det så :-) och inte bor i ett hus som ska rivas ner och där dem inte har tillstånd att bo, där det inte finns electrictet regelbundet och så vidare.
Mitt i natten kom resten av gruppen fram till L.A. för de hade bestämmt sig för att följa efter för att kunna spendera lite mer tid med oss och för att festa lite mer...( inte att vi hade typ festat varenda kväll sen jag kom dit :-))

Nästa dag skulle vi först gå och titta på en av L.A.s berömmda surferstränder och titta lite på livströtta snygga killar med bar överkropp, men när vi kom fram var det inte alls så jättehöga vågor och jag sååå otroligt sygen att bada att jag övertygade dem andra att hoppa in med mig i våra underkläder (äVEN OM DET VAR ILLEGAL). Det var helt otroligt och dem fick mig inte ur vattnet på flera timmar, jag älskar havet, och vädret var underbart och allt, jag ville bara inte se ngt annat utan bara vara där. Men jag tror dem andra tyckte också det var roligt även om de flesta var lite blygga och först inte ville simma i sina underkläder.
Dagen var tyvärr redan förbi när de andra kunde övertyga mig att lämna sandstranden och åker vidare, altså bestämmde vi oss för att göra sightseeing dagen därpå och att åka hem istället, klä upp oss och gå ut till nån Salsa och Merenge club där de skulle lära mig att dansa. :-)
Jag var typ den ända vita personen i hela clubben och utan den falska vigselring på fingret hade jag säkert inte kunnat fly undan alla killar. Och sen dansade vi, timme efter timme och jag hade verkligen " the time of my life", och alla som tittade troligen också :-)
Och gissa vad? Nästa dag hade jag en sån träningsvärk som aldrig förr!
Natten spenderade jag hemma hos Federico, och nästa morgonen fick jag äter frukost med hela familien, förr alla ville träffa mig, allt på spanska, ca. 35 personer, men Federico sa att jag "did well"!

Sen var det dags att säga hejdå till hälften av alla mina nya vänner för att de fick åker hem till San Francisko. Jag hade ändå en dag kvar och då visade Luis mig Hollywood (vilken besvikelse!) inte alls vad jag hade föreställt mig! Smutsig, tråkig,inte riktig nåt att se. Och på kvällen var jag altså på vä igen!

Den här gången på väg till San Jose, Costa Rica, Stop number 2 on my journey!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by Sarah_S 15:07 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hej Sarah! Tack för ditt jättefina brev. Det går inte riktigt att förstå hur spännande du har det. Det var fint när du beskrev de fattiga barnens glädje över enkla saker. Här hemma hjälper David mig att flytta, så det är nog först i slutet av augusti som han kommer att vara på Rörö. Hälsningar Ola.

by olabry

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint