A Travellerspoint blog

Tipitapa

... det riktiga Nicaragua

overcast 41 °C
View Nicaraugua summer 2009 on Sarah_S's travel map.

efter en natt ute i en av Managuas bästa salsa clubbar, har till och med jag lärt mig några steg. Hur kom det sig? Vi var en grupp av 5 personer som var ute på dansgolvet, 4 killar och jag och trev av dem hade redan hittat en minderårig snygg nicaraguansk tjej, medans John och jag som båda har nån hemma, försökte vår bästa med att inte se allt för löjligt ut. Efter ett tag fick vi syn på ett nicaraguanskt par som typ ägde dansgolvet och efter ett tag till gick jag fram till dem och sa att dem verkligen är dem bästa dansare jag har sett i mitt liv. De skrattade bara och föreslog att vi skulle byta partner och att de skulle lära oss lite. De hade ingen ahning vad dem gav sig in på, men jag tror att jag inte gjorde för det allt för dåligt' jag försökte i alla fall. Och vi hade väldigt roligt! :-)

Och nästa morgonen hade jag verkligen tur. Jag fick tag i min tyska vän som har kontakt till Tipitapa och fick ett nummer och efter några försök fick jag verkligen tag i nån! Och efter nästan 4 timmars sökande (de sökte stället där jag var och jag fick förflytta mig 2 gånger innan dem hittade mig) träffades vi äntligen!! So glad!!!!!!!!!!!!!
Och då fick jag reda på vad som hade gått fel. De hade svarat, men till mitt chalmers mail, och den har stängts av den 16:e om man inte har fixat sitt nya kontot! AHHHHHHH

Men i alla fall hade jag kommit fram, och det utan att nånting har blivit stulen eller jag har blivit rånad eller nånting ännu värre. Och det är jag otroligt tacksam förr.

Livet i Tipitapa:

Jag bor i en av de fattigaste "barrios" (delar av stan), men huset jag bor i har ändå mycket mer lyx än många runt omkring. Till exempel har vi ett riktig golv i huset och inte bara jordgolv, och det allra bästa tycker jag är att vi har en riktig toa! Den funkar bara hälften av dagn och tvål inte toapapper, men det är en riktoig toa, med en riktig "flush" (ingen ahning vad det heter på svenska), för toapappret finns en liten papperslåda brevid! Men på eftermiddag när det börjar regnar måste man stoppa ner stora sten i toa för att stoppa vattnet från att komma ut ur toan .:-)

Posted by Sarah_S 17:10 Archived in Nicaragua Tagged volunteer

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint