A Travellerspoint blog

Svenska....

... när man vänja sig vid vardagen här är det svårt att inte glömma svenskan.

storm 26 °C
View Nicaraugua summer 2009 on Sarah_S's travel map.

När jag skriva mina inlägg så lyssna jag alltid på svenska låter på youtube för livet här få mig verkligen att glömma svenskan ich att blanda ihop det med spanskan. Jag prata så lite svenska här det är helt otroligt och jag är verkligen lite rädd hur det kommer bli när jag sitter i min första föreläsning på Chalmers igen. I alla fall kan det inte bli värre än vad det var för ett år sen när jag kännde att jag inte ens fattade hälften av allt vad Bernardt sa. ;-)

Nu har jag verkligen vant mig vid livet här. Jag har inte varit bortrest dem sista två helgerna och nu har jag verkligen ett helt normal vardagsliv här.

Jag vaknar klockan 8 varje morgonen, efter typ 10 timmars sömn (det kan man vänja sig vid) und börja dagen med en kall dusch. VAd som är bra eller speciell med det är att vi har en riktig dusch, imomhus, med rinnande vatten och golv som inte är jord! De flesta andra volutärer bor i familier som inte har det, det är nämligen absolut inte standart här. De flesta har duschen utomhus och duschväggen är ofta inte alls tillräckligt högt för oss långa Europäer för att skydda heal kroppen framför dem nyfikna blickar av grannarna. Och sen så finns det för det mesta inte rinnande vatten utan en slaggs ton med regnvatten och en liten skål med vilken man hälja vatten över sig!
Efter min underabar dusch på morgonen äter jag frukost vilket min 'mama' här gör för mig. Det är alltid alltid det samma, röda bönor med ris, det hela stekt in olja, bananer stekt in olja, lite sallad med mycket olja och avocado. Och med det hela finns en kopp kaffe med så mycket socker att det skulle kunna vara allt annat än kaffe också för att man kan ändå inte avgöra vad det är för det är sååå sött.

Efter det så ge jag mig hemmifrån och gå till skolan, ofta så hämta jag den andra Sarahn (hon är en av dem andra voluntärerna) förr henne bor bara ungefär 100 meter från mig. Sen går vi till biblan ihop. Och dem tio minuterna om dagen är alltid väldigt roligt och intressant. Dem flesta vet nu vad vi heter och känner igen oss men det gör inte alls att dem tycker vi är mindre intressant. Vi få höra dem kostigaste och roligaste grejer som man kan föreställa sig.. allt från "God Morgon" och "Hur är det" till "Jag älskar dig","snygging"... och det bästa jag fick höra hittills var att om jag skule gifta mig med en av killarna så skule jag inte behöva tvätta, städa eller laga mat :-). även om alla säga att man ska ignorera dem så kan jag ibland inte och är tvungen att gapskratta! Och det motivera dem naturligtvis ännu mer!

Från nio till tolv jobbar vi ihop i biblan med att ge ut spel åt typ forty barn och försöka hålla koll vem som har vad så att inte allt för många grejer försvinna. Klockan tolv till två har vi lunchrast och då är vi mest i internetkaffet för efter den frukosten är vi för det mesta inte hunrig tre timmar senare!

På eftermiddagen så ge jag för det mesta engelska och mattekurser och det är också jätteroligt. Ibland är det lite frustrerande för disciplinen här är katastrofalt och dem vet verkligen inte mycket. även dem studenterna som jag har varje kväll kan inte bråk och negativa tal och sånt. Mycket att jobba på i alla fall.

På kvällen så åker vi ofta in till Managua och gå på teater o på koncert. Det är jättetrevligt att göra det mycket för hemma har jag nästan inte tid och det kostar mycket.

Ibland åker jag också in till stan för att hjälpa en vän som är tysk lärare med undervisningen.

Dagarna går så snabbt... och jag vet verkligen var all den tiden tar vägen, bara 2 veckor kvar. Helt otroligt!

Imorgon vill jag ta nagra bilder fran biblan och ladda upp den så att ni kan se hur jag jobba här. Ha det så jättebra.

Kramar!!!!!

Posted by Sarah_S 13:10 Archived in Nicaragua Tagged volunteer

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

"oss långa europäer", så du räknar dig alltså som en lång europé. :)
Puss på dig min söta lilla "långa europä"!!!

by bryngel

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint