A Travellerspoint blog

jobbet...

..eller vad jag egentligen gör här

38 °C
View Nicaraugua summer 2009 on Sarah_S's travel map.

Vad gör jag egentligen hela dagn? Säkert undrar många av er det. Därför vill jag berätta lite om min vardag här.

Här in Tipitapa finns en liten bibliotek som en tysk kvinna som bor här började för ungefär 3 år sen. Det är ett välsigt litet hus med ett mer eller mindre stort rum, det finns vatten, en toa och en liten trägård. I det lilla rummet finns ett antal böcker och några få spel. Varje dag öppnas rummet för flera timmar och det kommer mellan 20 och 40 barn varje dag. Vi låna ut böcker men för det mesta låter vi barnen låna spelen medans de är där. Der flesta barn är så fattiga att de inte har några spel hemma och de älskar att sitta hos oss och leka där. Tyvärr är rummet mycket för litet och för det mesta måsta barn sitter utomhus på gatan. Vi har inte heller tillräckligt med stolar eller bord, men de kan sitter på golvet om det finns plats. Vad vi också har där är papper och pennor så att barnen kan måla och rita, och det älskar de verkligen för många av dem har annars inte tillgång till papper och färjepennor. Det gör en verkligen glad att se dem där barnen vara glad med så lite, det är inte som hemma där barnen har 500 olika leksaker hemma och inte vet vilken dem ska leka med.

Sen från och med imorgon ska jag har 2 engelska kurser och 2 matte kurser (en för barn och en för ungdomar/universitetsstudenter). Det ser jag väldigt mycket framemot, det blir säkert jättespännande. Jag håller precis på med att leta fram material för dem men det verkar så som om deras niveau är otroligt lågt, jag hoppas bara att balla barn kan läsa och skriva, annars blir det verkligen svårt. Men man får väl inte vara rädd för utmaningar!

Vad gör jag resten av dagen?
Vi öppnar biblan runt 9 och stänger runt 5, under lunch tiden går jag mest till internetcaffet runt hörnet och fixer lite grejer. Efteråt går jeg mest och kolla vad som finns på "el mercado" (the market), det finns alltid ngt att se där och om det bara är en papagoja som sitter på fruktarna som säljs. De sälja dem coolaste fruktarna här som jag aldrig har sett förr. Och allt är så otroligt billigt, till exempel kostar 12 bananer runt 5-8 cordoba (3 cordoba är en krona).

Klockan sex eller half sju blir det mörkt och då ge jag mig hemåt. Ibland omgås jag med dem två andra tyska voluntärerna eller med några vänner härifrån, men alltid hemma hos ngn. Och från och med klockan nio ska man inte gå runt på gatan längre för att det finns mycket gängbråk här och det är farligt att träffa på folk från en sån gäng.

Så nu får ni ha det så bra. Jag hör av mig snart igen!

Kram

Posted by Sarah_S 13:10 Archived in Nicaragua Tagged volunteer

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint