A Travellerspoint blog

Corn Islands...

... this time we didnt have to wait 3 years!

overcast 36 °C
View Nicaraugua summer 2009 on Sarah_S's travel map.

Hej allihoppa, äöå

det var visst ett bra tag sen jag hörde av mig men tiden här går otroligt fort och att skriva på svenska tar alltid ganska mycket tid (jag vill ju inte göra allt för många fel ;-) ).

Under hela min tid här har jag sett till att stanna i contact med Federico, fö han berättade för mig att han och tre av sina bröder skulle vara i Nicaragua för fyra veckor i Juli. Och vi sa vi skulle träffas och resa lite ihop under helgerna när jag är ledig. Men tyvärr funkade det inte att ses under första hälften av månaden, men förr förra veckans tordag, äntligen, var dem tillräckligt nära Tipitapa och jag packade ihop mina grejer och åkte till Granada efter jobbet. Vi sa vi skulle träffas klockan 4 framför den stora kyrkan, man tyvärr var jag ganska mycket försenad och när jag kom till kyrkan klokan half sex var jag nästan övertygat om att jag skulle åka hem igen utan att har sett dem, men dem var kvar. Dem satt verkligen där i mer än en och en half timme och väntade på mig! även om det inte hade varit tre år den här gången så känndes det ändå som om vi inte hade setts på hur länge som helst (jag har ju upplevt ganska mycket dem sista 4 veckorna och dem med) så att vi inte hade nån problem alls med att hitta på saker att berätta. Det var jättetrevligt att lära känna dem 3 andra och vi hade väldigt roligt den kvällen.

Nästa morgonen fick jag åker tillbaks till Tipitapa, förr att jag har vanligtvis engelska undervisning på fredagar och så bestämmde killerna att följa med för att lära känner stället där jag bor och där jag jobbar. En av bröderna jobbar i en bibliotek och en jobbar som lärare så de tyckte det var jätteintressant att se vad jag gör och hur det se ut! Och när vi väl kom fram till biblan så hade Sarah1 (den andra voluntär här, jag är Sarah2) sätt upp en lapp där hon hade skrivit: Idag ges ej engelska leccioner! Sarah
Och då tänkte jag att mina elever troligen tror att det beträffa dem och jag sa till mina vänner att om dem vänta en kvar kan jag springa hem, packa mina grejer och följa med dem över helgen. Och så gjorde vi och en half timme senare var vi på väg norrut till Matagalpa!

Nära Matagalpa finns en "eco-farm" som tyska grundade förr länge sen och där det ska finnas jättefin och lätt tillgänglig regnskog. Så vi bestämmde oss förr att ta första bussen lördag morgonen och utforska farmen. När bussen släppte av oss såg allt väldigt kult ut, men efter 2 timmars promenad på en asfalterad väg hade vi fortfarande inte hittat nån regnskog o åtminstone ngn som kunde berätta vart vi ska. Och efter 2 timmar till där stämningen inte direkt blev bättre, gav vi up och försökte hitta tillbaks till den stora vägen förr att åker tillbaks in till stan. Jag vet inte hur länge det tog oss att hitta tillbaks men den sista bussen hade i alla fall åkt! Underbart! Men dem hade ju mig med sig och eftersom jag verkligen redan hade ont i fötterna och inte kännde förr att slössa ännu mer tid ställde jag mig mit på gatan och vinkade..... och nästa lastbilen stannade verkligen och vi fick åka med ner till stan! Helt slut kom vi fram och packade ihop våra grejer förr att åka vidare till nästa stan, där vi hoppades att vi skulle ha mer tur! Oh vad lite vi visste då!!!

På väg till Leon stannade vi vid en skola, där Federicos flickvän jobbar under sommaren och kollade runt där lite,men hon var tyvärr väldigt upptagen och vi stannade därför inte så länge! På kvällen kom vi fram till Leon, Nicaraguas universitetsstad, och gick ut och åt och tog en par öhl, men hela Leon verkande uttömd, nästan inga människor nånstans. Vi undrade lite,det var ju en lördag kväll men vi tänkte att det kanske är normal och att universitetstad in Nicaragua kanske inte betyder bra uteliv! Vi kom inte ens på iden att det kanske var nånting särskilt o så.

Söndag gick vi up jättetidigt förr att åker till en vulkan, där det skulle finnas ruiner (ruins) av en hel stad som arkeologer har grävt fram! Där skulle man också kunna se gravar av två viktiga nivaraguaner. Så vi såg alla väldigt mycket framemot detta och när vi väl kom fram till arean, efter timmarsbusresa, många bussbyten, och en väldogt ansträngande promenad, så såg vi skyltet: "stängt"!!! AHHHHHH, och det värrsta var att det inte var stängt förr att det var söndag utan att det bara är stängt en dag om året:den 19 Juli! Och det förr att den 19:e är national dagen och det här året är det 30års jubileum! Vi träffade några killar och pratade med dem och undrade vad det är förr särsklit med dagen och dem förklarade att alla som inteabsolut behöver jobba och har pengarna är i Managua< huvudstaden, förr att det är jättestor fest där! Hade jag bara stannad i Tipitapa då hade jag nog upplevt det störrsta festet i hela mitt liv. Men i stället så satt vi mitt i ingenstans, nästan 40 grader,och visste inte hur vi skulle ta oss tillbaks till civilisationen, eftersom den sista bussen återigen hade gått! Den dag blev åtminstone en person väldigt glad, och det var taxichauffören som körde hem oss, för vi fick verkligen betala en förmögenhet!

På kvällen hade vi hittat vår bra humör igen och vi hade faktiskt en jättetrevligt, sent kvällute i en bar som var helt tum (förrutom oss), och den kvällen bestämmde killarna at dem fortfarande inte hade tröttnat på mig och att vi skulle verkligen och på allvar träffas nästa helg igen och var???..... Corn Island! The Caribbean!

Så nästa morgonen åkte jag hem till Tipitapa, jättetidig (killarna sov fortfarande när jag gick därifrån) tillbaks till jobbet. Killarna gav sig av, österut, mot havet!!! De skulle ta färjan till öarna medans jag skulle flyga, förr det är snabbare och vi skulle träffas fyra dagar senare, torsdag morgonen, klockan nio i hamnen av den stora ön. Så allt jag hade att göra var packa ihop bikinit, solkrämen och pengarna och vänta. Vänta på torsdag morgon!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted by Sarah_S 17:52 Archived in Nicaragua Tagged women

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint